Režie: Kanzó Macúra
Scénář: Džun Cugita, Džuničiro Ašiki, Tošizo Nemoto, Kjoko Kacuja Rjo Jošigami, Masaja Honda, Takao Nakano, Uiko Miura
Hrají: Masato HagiwaraKaho MizutaniKóičiró NišiJúja Hirose
Vyrobilo: Tsuburaya Productions
Datum premiéry: 2024
Délka: ?x30 minut
Země původu: Japonsko
Jazyk: Japonština

Ultraman Arc (ウルトラマンアーク, Urutoraman Áku) je japonský tokusacu seriál z produkce společnosti Tsuburaya Productions. Jde o 36. seriál ze série Ultraman, který byl vydán jak k 15. výročí Ultramana Zero, tak k 10. výročí série New Generation Heroes. Seriál se začal vysílat od 6. července 2024 ve všech japonských sítích přidružených k síti TXN.

Děj

Před 16 lety došlo po celém světě k útokům kaidžú, které byly potlačeny Globálními obrannými silami (GDF). Tento incident, nazvaný „Den K“, navždy změnil svět. Ve městě Hošimoto je na zemi zapíchnutý obří předmět připomínající obří roh, který připomíná tento incident známý jako „Monoroh“, roh vesmírné příšery Monogelose, protože GDF se denně potýkala s útoky kaidžú. Aby bylo možné předcházet katastrofám způsobeným těmito útoky, zřídilo GDF speciální organizaci s názvem SKIP („Vědecké středisko pro vyšetřování a prevenci útoků kaidžú“), která úzce spolupracuje s veřejností při vědeckých výzkumech a evakuačních opatřeních, aby se zabránilo výskytu a zhoršování situací způsobených útoky kaidžú. SKIP také zkoumá monoroh, který se objevil v den K.

Juma Hize je jedním z těch, kteří přežili útok vesmírného kaidžú Monogelose, na rozdíl od svých rodičů, kteří během útoku Menogolose zemřeli. To ho vede k tomu, aby se věnoval výzkumu biologie kaidžú, a navzdory své traumatické minulosti neztratil „fantazii“ k snění. Jako začínající výzkumník se Juma připojil ke SKIP-u a byl přidělen do pobočky ve městě Hošimoto. Když však na město zaútočilo nové kaidžú a Juma se zoufale snažil pomoci lidem v nouzi, přišel mu na pomoc Rution, světelná bytost, kterou kdysi spatřil jako malé dítě, a řekl mu, aby popustil uzdu své představivosti. Díky schopnostem obou se tak Juma proměňuje v nového světelného obra jménem Ultraman Arc, aby všechny ochránil před útoky obřích Kaidžú, kteří neustále ohrožují město.

Produkce

Seriál Ultraman Arc, který produkuje společnost Tsuburaya Productions, byl poprvé registrován 13. prosince 2023 a oznámen 21. prosince 2023. Seriál byl plně představen 5. dubna 2024 spolu s krátkým prvním trailerem. Společnost Tsuburaya Productions uvedla, že téma seriálu se točí kolem „snů“ a jeho cílem je být inspirací pro všechny děti o „síle snít“ a mostem ke světlé a nadějné budoucnosti. Do hlavní role Jumi Hizeho byl oznámen Juki Tocuka, zatímco režisér Takanori Cudžimoto se ujme režie seriálu po svém posledním režijním počinu, seriálu Ultraman X. Do štábu chystaného seriálu se zapojí také veterán speciálních efektů Koičiro Niši, který se podílel na předchozích dílech, jako jsou Bakuryu Sentai Abaranger a Kamen Rider W.

Vysílání

Ultraman Arc se začal vysílat ve všech japonských sítích přidružených k televizní síti TXN 6. července 2024 po speciální předpremiéře 29. června 2024. Vedle místního vysílání v Japonsku společnost Tsuburaya oznámila, že seriál se bude vysílat i v dalších zemích, a to jak na místních kanálech, tak v online streamingu v Japonsku a Asii prostřednictvím svého oficiálního kanálu na YouTube a služby Tsuburaya Imagination VoD a Tsuburaya Connection v západních zemích. V příslušných termínech bylo oznámeno také asijské online a televizní simultánní vysílání seriálu v Číně, Hongkongu, na Tchaj-wanu, v Thajsku, Indonésii a Vietnamu.

Titulní skladby

  • arc jump’n to the sky
    • Lyrics: Hiroyuki Takami (貴水 博之Takami Hiroyuki)
    • Composition & Arrangement: Daisuke Asakura (浅倉 大介Asakura Daisuke)
    • Artist: Access
  • Mera Mera” (メラメラ, “Blazing”)
    • Lyrics, Composition, & Arrangement: Saeki youthK (佐伯youthKSaeki Yūsuke)
    • Artist: Arcana Project

About Author