Režie: Hideki Oka
Scénář: Keiiči Hasegawa
Produkce: Tsuburaya Productions
V hlavní rolích:
DAIGO, Takeši Curuno, Tajjo Sugiura
Kamera: Sou Takahaši
Střih: Akira Macuki
Hudba: Fumio Hara
Distributor: Shochiku
Datum vydání: 24. března 2012
Délka: 90 minut
Země původu: Japonsko
Jazyk: Japonština
Tržby: 6,1 milionu dolarů

Ultraman Saga (ウルトラマンサーガ, Urutoraman Sága) je japonský tokusacu, superhrdinský a kaidžú film z Ultra série z roku 2012, který byl natočen u příležitosti 45. výročí této série. Je pokračováním filmu Ultraman Zero: The Revenge of Belial. Sloganem filmu je “Stále máme třpytivou naději!!!”. (僕らにはまだ、輝く希望がある!!, Bokura ni wa Mada, Kagajaku Kibó ga Aru!!). Ve filmu se objeví Ultraman Zero, Ultraman Dyna a Ultraman Cosmos a pět Ultra bratrů, kteří čelí nové největší hrozbě, Hyper Zettonovi (ハイパーゼットン, Haipá Zetton) a armádě příšer stvořené zlým mimozemšťanem Batem (バット星人, Batto Seidžin). Ve filmu se také objeví nový Ultraman jménem Ultraman Saga (ウルトラマンサーガ, Urutoraman Sága). Film se odehrává v universu Ultramana Dyny, děj se odehrává 15 let po skončení seriálu a vrací se v něm většina vedlejších postav. Do hlavních rolí byly vybrány některé členky z idolové skupiny AKB48, které ztvárňují členky Team-U, speciálního týmu pro boj s příšerami, jenž je součástí Pozemských obranných sil.

Děj
Film začíná silnou apokalyptickou vizí Tokia plného zničených budov a zdánlivě bez známek života. Brzy se seznámíme s Pozemskými obrannými silami (EDF), Týme U (ztvárněným členkami ženské idolové skupiny AKB48), se vydává na nájezd do opuštěného obchodu ve městě. Během nájezdu je tým napaden monstrem Arstronem. Přestože jsou ozbrojené a mají nastražené pasti, nejsou pro monstrum žádným soupeřem. Když se příšera chystá ke konečnému útoku, zjeví se náhle Ultraman Dyna a Arstrona zneškodní.

Mezitím v alternativním vesmíru (ve kterém porazil Ultramana Beliala) zaslechne Ultraman Zero tajemný hlas, který ho žádá o pomoc, zatímco bojuje s hordou Legionoidů, a po rychlém vypořádání se s roboty odlétá do multivesmíru. Po příchodu na Zemi, odkud zaslechl volání o pomoc, se vydá na pomoc, přičemž vyjde najevo, že jde o svět, v němž se odehrával děj seriálu Ultraman Dyna. Krátce předtím, než Zero vyrazí na pomoc tajemnému hlasu, Ultraman, Ultraseven, Jack, Ace a Leo ve svých lidských podobách poznamenají, že se v multivesmíru děje něco zlověstného, čímž narážejí na paralelní svět, do kterého odletěl Ultraman Zero.

Ultraman Zero Gaiden
K propagaci filmu bylo vydáno dvojdiskové speciální DVD, které předchází ději filmu s názvem Ultraman Zero Gaiden: Killer the Beatstar (ウルトラマンゼロ外伝 キラー ザ ビートスター, Urutoraman Zero Gaiden: Kirá za Bítosutá). Šota Minami, Hirojuki Koniši, Micutoši Šundo a Tao Cučija si zopakovali své role z Ultra Galaxy Mega Monster Battle, Never Ending Odyssey, Mega Monster Battle: Ultra Galaxy, and Ultraman Zero: The Revenge of Belial. Ve filmu se také objevuje Jean-Killer (ジャンキラー, Jan Kirá, jehož dabuje Miju Irino), který se stane dobrým a přejmenuje se na Jean-Nine (ジャンナイン, Jan Nain), kterého na základě Jeana-Bota stvořil zlý Beatstar (ビートスター, Bítosutá, jehož nadaboval Unšó Išizuka), který je hlavním záporákem.

Skladby

Hlavní motiv:

  • “Lost the way”
    • Text: Jasuši Akimoto (秋元 康, Akimoto Jasuši)
    • Hudba: Jošifumi Kóči (小内 喜文, Kóči Jošifumi)
    • Aranžmá: D.L.M.
    • Interpret: DiVA

Vedlejší motiv:

About Author